Vecka 7, 8 och 9

Vecka 7 - Tävlingar
 
041. Har du varit med i någon tävling som visats på tv? 
Nej det har jag faktiskt inte. MEN mitt ansikte var med i storbild på Idol när Agnes Carlsson var med och de filmade i Vänersborg, det ni! ;) 
 
042. Vad tävlar du helst om? 
Nått jag vet att jag redan kommer vinna förstås, haha! :) Om det skulle vara på tv dock så skulle kanske någon sångtävling vara kul att testa på. ELLER ett program där man vinner pengar!!
 
043. Vad är det allra sämsta du har vunnit? 
Har spelat på för många skollotteri och vunnit saker som pennor, kortspel osv. Det är ju användbart med ack så tråkigt för en liten tjej på 7-12 år.
 
044. Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening med att vara med då? 
Svar ja. Allt behöver ju inte handla om vinster :) Dock så är det mycket roligare om man kan vinna något annat.
 
045. Länka till en tävling på internet som du deltar i just nu 
Tyvärr, jag gör inte sånt just nu. 
 
046.Hiss & Diss - Tävlingsregler 
Hiss - Vissa kan vara riktigt roliga och motiverande
Diss - Samtidigt som vissa kan vara svåra eller rätare sagt omöjliga att följa
 
047. 5 Bästa sakerna du vunnit 
1. Leos hjärta!!!!
2. Storvinsten på Skara Sommarland
3. Pengar. Kanske inte så mycket dock men det är ju alltid kul
4. En halsduk
5. Godis
(Kommmer inte ihåg allt)
 
Vecka 8 - Musik
 
048. Vad för slags musik gillar du? 
Jag gillar mest upptempolåtar, men också ballader. Helst sånna som man kan sjunga med till och bli peppad av. Pop är väl en favorit men även lite funk och rock osv. Är öppen för det mesta förutom Metal och Dansband!
 
049. Vad säger andra människor när du sjunger (Kanske vågar du till och med visa ett klipp när du sjunger?) 
Nu blev det lite personligt haha... Nä men för att vara ärlig så har jag fått väldigt bra respons, och det är väl kul eftersom jag går estet och gillar att sjunga! Tyvärr så har jag inget klipp på lager, är inte den som spelar in mig själv när jag sjunger. Skulle vilja våga, men jag är för petig så det skulle inte bli så bra... Kanske dock kommer upp något i framtiden :)
 
050. Berätta om ett härligt minne kopplat till musik 
Jag tänker faktiskt berätta om två, bara för att jag kan, hihi!
Mitt första minne var från när jag var 6,5 och vi var i Idre på skidsemester. Under en kväll så var det Småstjärnorna på en restaurang så jag, min syster och en kompis bestämde oss för att vi ville vara med! Vi mimade och "dansade" (jag gjorde massa rörelser men de andra två gick bara från sida till sida) till Afrodites "Never Let It Go". Tyvärr så vann vi inte (haha) men det är ett riktigt roligt minne nu såhär i framtiden!
Det andra minnet var när jag gick i sjuan och vi skulle ha julavslutning. Musikläraren frågade en kompis om hon ville spela en låt ("Himlen i min famn") och då säger min andra kompis att hon kan den på cello. Jo men jag ville ju inte vara sämre utan säger att den sjöng jag på min morfars begravning! Så helt plötsligt så ska jag, som ALDRIG har sjungt inför folk förut, ställa mig på scenen och sjunga för hela skolan! Det kan man säga var starten på min "passion" för musik för efteråt bildade vi ett band med en annan kompis och spelade hela högstadiet på avslutningar och sånt. Lustig var också att just den låten sjöng jag som Lucia nu sist :)
 
051. Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det? 
Här skulle jag nog svara antingen gitarr eller piano. Det finns så många grymma pianotutorials ute på youtube bland annat och jag försöker och försöker men det blir aldrig 100% bra..! Jag önskar att jag bara kunde sitta ner och låta fingrarna flöda, men övning får väl ge färdighet snart! GItarr vill jag bli grym på just för att kunna kompa sig själv. Det är oerhört nervöst att uppträde med gitarr + sång för då har man 2 saker att tänka på. Men om jag var grym på gitarr så skulle det bara vara lätt som en plätt! :)
 
052. Tipsa om något intressant som har med musik att göra 
Som jag skrev förut så finns det massor med coola och underbara tutorials på youtube att checka in, både på piano och gitarr. Jag har lärt mig en del faktiskt, så ni som vill lära er en viss låt, sök och kolla om den finns där :)
 
053. Hiss & Diss - Musik
Hiss - Musik kan beskriva ens känslor mitt i prick och musik är liksom livet!
Diss - Det är jobbigt är rodda, och hög musik är inte bra för då kan man få tinnitus
 
054. 5 Låtar du rekommenderar
1. All of me - John Legend
2. Kids - Style of Eye, Soso
3. Happy - Pharell Williams
4. Do you wanna build a snowman - Frost
5. Hard out here - Lily Allen
 
Vecka 9 - Städning
 
055. Är du en organiserad person? 
Önskar jag vore, men tyvärr nej. Inte i mitt rum iallafall... Dock så städar jag en gång i veckan, men annars så ligger saker på golvet och hyllor överallt. Men jag gillar att hålla koll på mina grejer, får ofta panik om jag har tappat bort något.
 
056. Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem? 
Om man ska på kalas så är det väl viktigt att saker inte ligger huller om buller eller att man ser en och annan dammråtta. Men är det bara en vanlig visit, så nä. Dock så ser det ju trevligare ut med ett välstädat hem :) Det ENDA som måste vara rent är toaletten!!
 
057. Vem är det som städar hemma hos dig? 
Mest är det väl mamma och pappa men jag brukar hjälpa till med vardagsrummet, toaletten, hallen osv ibland. Jag städar även mitt rum! Disken kan jag plocka undan och sätta in i diskmaskinen också när det behövs.
 
058. Om någon hälskar på oannonserat, får du skämmas över hur det ser ut hemma? 
Ibland så kan det väl kännas lite pinsamt, men inget jag lägger för mycket fokus på dock :)
 
059. Länka till en städprodukt du tycker är bra 
Orkar inte länka, alla vet hur en dammsugare ser ut och hur den fungerar :)
 
060. Hiss & Diss - Städning 
Hiss - Det känns så gött efter man har städat då man har ett rent och snyggt hem!
Diss - Det är sååååååå tråkigt att städa...
 
061. 5 saker som alltid ligger framme, trots att du stör dig på dem 
1. Alla saker som skräpar på mitt golv
2. Tvätten. (Fast inte alltdi). Får bli duktigare på att plocka ner den ;)
3. Det onödiga brötet som bara står och dammar i hallen
4. Skorna i hallen. Det är ofta så att man knappt kommer in
5. Disk. (Fast inte alltid här heller).
 
Jag tog med hela den sista veckan, trots att det bara är fredagkväll :)

Väntar på något nytt

drömmer mig bort från den här trista gråa platsen
 
Ni anar inte hur många gånger jag har loggat in här för att försöka skriva något och sedan raderat allt för det inte blir bra. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva längre, vardagen rullar på som vanligt med skola (som är extremt tråkigt just nu), träning och fritid (som ofta inkluderar Leo). Så intressant är mitt liv asså! Väntar på ny inspiration eller åtminstone vår och fint väder ute. Igår var det klarblå himmel, solsken och varmt i luften = vårkänslor och sen idag vaknade jag upp till regn och mulet väder. Det var lite trist och jag blev inte direkt på bättre humör. Sen var det också en skittråkig dag i skolan och jag har massa arbeten som ska lämnas in inom kort (blöööööö).
Aja, det var väl en kort uppdatering om livet just nu, ska försöka skriva om det händer något kul men annars så blir det nog inte många inlägg för tillfället. Jag ska inte sluta blogga, definitivt inte, men det kan ta ett tag innan det blir en bra blogg.
Puss och kram!

I Idre


Tjoooo! Har det gött i Idre med familjen och Leo. Det tog jättelång tid att åka upp hit i lördags pga dåligt väglag och en massa olyckor, men annars har allt varit bra :) lite dåligt väder igår bara med dimma och snöfall, men vad gör väl det när man ska vara här i en vecka?

Look at the stars, look how they shine for you, and everything you do, yeah they were all yellow

London våren -09, tänk snart ska jag dit igen!
 
Hej bloggen.
Min vecka har mest bestått av träning och plugg. Hade inså-redovisning i tisdags i både gitarr och sång och sen igår så var det redovisning samt opponering av projektarbetet som man har i trean. Nu är jag helt klar med hela arbetet och behöver inte tänka på det mer! (Om jag inte får F det vill säga).
Nää, nu annars så packar jag till Idre, sen har jag även varit på kalas för min kusin, sett min syster spela teater och sovit över med Leo. That's it, är så trött varje kväll när jag kommer hem att jag inte orkar blogga, så förlåt mig. Aa just det, fick lämna in min dator idag på lagning för det var en massa streck över skärmen, förmodligen är den sprucken... Surt, speciellt eftersom jag måste använda den till engelskarapporten men turligt nog så hann jag skicka över mitt arbete till hotmail så den ligger väl sparad! :) Även mina andra filer är sparade (sen några veckor tillbaka) för säkerhets skull. Jag lär nog klara mig över lovet, men sen blir det förmodligen lånedator tills min är fixad, vi får se.
Nästa vecka eller rättare sagt på lördag ska jag till Idre och åka snowboard med min familj plus Leo! Det lär bli grymt kul och härligt, och jag ska försöka lägga upp några bilder från backarna när jag har tid :)
Kramar
 
Thailand hösten -07, livets resa!
 
 

sunday funday

den coola 19-åringen, tjuvkik på klänningen (visar inte hela ifall om att jag inte ska ha den) och en selfie!
 
Sanna fyller år idag så jag var på kalas!! Och så jag har städat bilen och provat en balklänning som jag kaaanske ska köpa, den var väldigt fin iallafall! Det var väl typ allt som har hänt idag, hörs imorgon!

Vecka 6 - Hemma

034. Hur ser ditt drömhem ut? 
 
Jag vill ha ett stort fint hus vid en strand i ett varmt land. Det ska vara snyggt och personligt, gärna ljusa färger och öppna ytor. Inga mörka vråer där man bara kastar in saker man inte använder ;) Huset ska även vara rymligt och rent & fräscht! Åh just det, en pool till det hade inte suttit fel ;)
 
035. Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
 
Har inget att dölja i princip så det är inte så farligt. Visst så gör man ju inte så, jag skulle aldrig själv få för mig att snoka runt, och jag tror inte att mina vänner gör det heller. Men för de som vågar och vill så har jag inget som är privat i mitt badrumsskåp, det står väl mest parfymer och munskölj och sånt som tillhör hela familjen :)
 
036. Vilken stil har du hemma?
 
Det var faktiskt en ganska svår fråga, är inte riktigt insatt i stil och mode egentligen. Jag antar dock att det är ganska modernt, det flesta rum är renoverade för några år sedan och det är ganska fräscht när man har städat. Men i både lägenheten och huset så är det ganska trångt, mina rum är ganska små så de flesta ytor är täckta. Många av mina möbler är från IKEA, som många andras :)
 
037. Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det? 
 
Oj det var en svår fråga. Men jag skulle nog spara min New York tavla isåfall, för den är så stor och har fina gråa färger :)
 
038. Länka till en bloggare som du tycker har det fint hemma 
 
Nu har ju jag inte sett alla bloggares hus och hem, men rum har jag sett och en jag tycker har ett fint sådant är:
l0ve.blogg.no
 
039. Hiss & Diss - Ditt hem 
 
Hiss - att det är så mysigt och hemtrevligt!
Diss - att det ligger på fel plats... varför inte på en solig strand mitt i värmen?
 
040. 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem (ska egentligen besvaras imorgon)
 
Hm... Onödiga prydnadssaker som bara samlar damm (har haft för många sådana i mitt liv), småkryp, rånare & våldtäktsmän(!), skor med hundbajs på och katter (är tyvärr allergisk...)
 

Veckan

 
Ooops har inte skrivit på hela veckan, men så kan det gå! Här kommer iallafall en liten sammanfattning av veckan: Var med Leo igår, åt på McDonalds med Leo klockan 10 i torsdagskväll (hade kuponger som gick ut), var på högskolan väst och fick lite info om program och om andra högskolor, titta massor på Glee och så har jag tränat en del också! Ikväll blir det godismys (hoppas jag), är fett sugen på godis just nu! Trevlig helg :)
 

Nya skor!

 
 
Passade på att köpa ett par nya skor i tisdags :) Har länge tänk på att köpa ett par vans när våren kommer, men så kikade jag in på junkyard och såg att det var vinterrea! Såg dessa fräcka skor som fanns för typ halva priset, 350 kr plus frakt så det var ju lätt värt ett köp ;) Nu längtar jag ännu mer till våren!

31, 32 & 33

Nu ligger jag lite efter i 365 utmaningen, men vissa frågor är kassa så jag har helt enkelt inte orkat svara på dem. Ska dock göra ett försök nu...
 
031. Länka till en person/företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
 
Ingen aning. Jag antar att om jag skulle tänka efter så kanske jag skulle komma på någon men denna frågan var ganska tråkig så det får bli ett tråkigt svar till...
 
032. Hiss & Diss - Sociala Medier
 
Hiss - Man kan få mycket inspiration från internet, både bloggar och bilder och reportage.
Diss - Lägger man upp en bild så är den kvar på internet för alltid. Därför så borde man vara jätteförsiktig med vad man lägger upp. Jag vet att det finns många idioter där ute som snor ens bilder och gör om dem t.ex. och det kan ju inte vara det roligaste...
 
033. 5 slags statusuppdateringar/inlägg du stör dig på i sociala medier
 
1. Folk som skriver precis ALLTING de gör på facebook eller bloggen. Ingen bryr sig ändå liksom...
2. Skvaller. Typ bloggare som skriver skit om varandra. Hur omoget som helst.
3. När tidningar överdriver i rubriken bara för att fler ska läsa. Så patetiskt.
4. Alla som gör allt för att få mer likes eller följare. Det är inte någon tävling!
5. Alla dessa tränings och-motivationsinlägg. Visst om du går all in för det men typ 13-åringar som äter onyttigt alla dagar i veckan och ändå skriver "Nu ska jag satsa för att få drömkroppen". Come on liksom, ni är barn...
 
Känner att detta blev ett ganska förbannat inlägg men jag är redan på dåligt humör idag så det kan inte rås för. Hoppas ni har en bra dag iallafall!