Rather Be

 
 

Saker om mig

Tänkte att det kunde vara kul att skriva en lista om mig, saker som ni kanske inte visste! :)
  • Jag har otroligt lätt att blöda näsblod och har alltid haft det. Speciellt när jag är förkyld, då kan det börja rinna när som helst.
  • Jag tvättar håret max 3 gånger i veckan, oftast 2. Tycker det är oerhört tråkigt att duscha och håret mår ju bättre utan så mycket shampoo.
  • Jag äääälskar godis och chips och kakor och glass osv. Jag har alltid varit en riktig godisgris. Fast nu så försöker jag att inte äta sötsaker på vardagar och det funkar ganska bra!
  • Jag tycker inte om att slösa pengar. Sparar hellre. Dock den senaste månaden har jag handlat en del, mest mat och så ett par nya jeans plus 240kr i bensin. Får se till att spara extra nästa månad för jag gillar verkligen inte att bli av med pengar...
  • Jag dricker inte alkohol och har aldrig gjort. Givetvis kan jag erkänna att jag har fått smaka typ en klunk från kompisar om dom har gjort en speciell drink eller något bara för att vara artig. Men annars så ser jag ingen mening med att dricka, det är inte gott och jag har lika roligt utan. Dessutom så sparar jag pengar ;)
  • Jag äääälskar att resa! Det bästa med min familj är att vi åker till ett nytt ställe varje gång och får på så sätt se olika platser runt om i världen. Jag tror det är pga min mamma som jag har fått ett sådant reseintresse. Hon är inte särskilt förtjust i charter utan gillar att få bestämma resorna själv och det håller jag med om :)
  • Efter gymnasiet har jag planer på att åka som au pair. Helst till USA. Just nu letar jag bara efter en sista referens, sen kan jag söka! Det enda "problemet" med det här är att jag är isåfall borta i över ett år och jag vet inte om jag klarar av att lämna min pojkvän så länge. Det var sjukt svårt de 5 veckorna i somras som han var utomlands! Älskaj Läå<333
  • Jag älskar Disney. Mina favvisar är Tarzan, Aladdin, Skönheten och Odjuret, Trassel, Pinocchio, Pocahontas mm. Jaa, typ alla haha!
  • Jag tycker om att vara ensam. Självklart så gillar jag att umgås med kompisar, Leo och familjen men att vara för mig själv är något jag behöver ofta och det kan vara rätt skönt ibland.
  • Jag föredrar nog myskvällar framför fest. Japp, jag erkänner det!
  • När jag blir stor ska jag ha kaniner och hundar. Inte katter för jag tror med stor sannorlikhet att jag är allergisk...
  • Jag är väldigt barnkär och har en himla massa barn i min släkt, så tur är väl det :) Har två småkusiner på pappas sida och 10 kusinbarn på mammas sida vilket innebär att vid varje släktkalas är det fullt ös och jag sitter gärna hellre vid barnbordet än vid vuxenbordet ;)
  • Jag är sällan sjuk (*peppar, peppar*). Kanske max 3 gånger per år plus några småförkylningar. Dock så är jag sjuk nu och har varit det en del under årets början.
  • Jag funderar mycket på framtiden (men vem gör inte?). Får lite panik nu med tanke på att jag tar studenten till sommaren och behöver ett sommarjobb och samtidigt en plan B om det skiter sig med au pair saken. Jag får hoppas på det bästa helt enkelt!
  • Har ingen aning om vad jag vill jobba med när jag blir stor. Hoppas att jag kommer på det snart för jag måste ju börja plugga inom de närmsta åren iallafall...
jag och min stora kärlek!

Vecka 11 - Resor

069. Brukar du köpa souvenirer? 
Det beror på var jag är med oftast så köper jag något som påminner om platsen :) När jag var i USA köpte jag en mugg från varje delstat jag besökte.
 
070. Charter eller resa på egen hand? 
100% resa på egen hand solklart! Skulle tycka det var sjukt tråkigt att bo på ett ställe med all inclusive och privat strand. Liksom när man reser vill man ju se staden/landet och då är det ju ingen mening att bo i en turistort där det inte finns någon kultur alls.
 
071. Berätta om ett resemisstag? 
Jag kan inte komma på något just nu... Svår fråga!
 
072. Om du bara fick välja ett resemål att besöka en vecka om året resten av livet, vilket blir det? 
Åh vilket tråkigt fråga! Jag vill se hela världen, inte samma place om och om igen. Om man gillar ett ställe, visst ska man besöka det fler gånger. Men om man BARA besöker det stället så missar man ju massa andra coola platser.
 
073. Tipsa om ett resemål du gärna skulle vilja besöka 
De länder som jag inte har besökt men vill besöka är just nu är Australien, Kina, Sydafrika, Brasilien, Italien, Kenya, Indien, Island, Finland. De länder som jag har besökt och vill besöka igen just nu är USA(Ska förhoppningsvis snart dit) Thailand, Storbritannien (Ska snart dit!!!), Grekland, Frankrike.
 
074. Hiss och Diss - Att resa 
Hiss - Man får se nya platser i världen
Diss - Någon gång måste man åka hem igen
 
075. 5 onödiga saker du alltid tar med på resan 
1. Föööör mycket kläder som jag inte ens använder
Det är väl typ allt :)

Lördagsdate

 
Igårkväll hade jag lite lördagsmys med Leo Peo. Vi gjorde egen mat, bland annat pommes frites som vi har blivit sjukt grymma på och sen åt vi glass till efterrätt! Idag vaknade vi sent och jag gjorde scones till frukost.
Önskar att alla helger kunde vara såhär!

Jag tar helg!

Efter några dagar med solsken så kom regnet, precis som Panetoz förutspådde... Aja ingen idé att vara depp, regn kan vara mysigt det med!
Idag så fick jag iallafall min studentmössa äntligen (bara 91 dagar kvar!) och så hade vi körövning från 8.30-14.00 ca. Det var skönt att slippa vanliga skolämnen för en dag och sluta tidigare på en fredag, men jag missa min sovmorgon.
Nu precis så skypade vi med mammma som fyller år. Hon är i Kosovo med jobbet så fick inte träffa henne idag tyvärr. Men bilen fick jag låna hela helgen, så det tackar jag och bugar för ;) Dock är det jag som har betalat bensinen och den är snart slut...
Imorgon har jag match med samling 7.45. Fy farao vad tidigt! Men när jag kommer hem blir det en myskväll med Leo, så något har jag ju att se fram emot :)
Känner att det blev ett ganska osammanhängade inlägg, men det får ni stå ut med!
 

7,5 km i Vargön

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 10 - Melodifestivalen

062. Hur brukar du titta på Melodifestivalen? 
Under de senaste åren/året så har jag faktiskt inte följt programmen så noga. Detta året blev det en deltävling och finalen. Tycker att mello blir sämre och sämre för varje år men Ace Wilder var grym och Sanna Nielsen var också bra :)
 
063. Vad tycker du om programledarna i Melodifestivalen i år? 
Av det lilla jag har sett så tycker jag att det har varit bra. Har dock läst på många bloggar att de inte alls är roliga men det förstår jag om man inte har sett HippHipp (med Anders Jansson). Många skämt kom ju därifrån typ.
 
064. Brukar du rösta i Melodifestivalen? 
Jag brukade göra det när jag var mindre och jag gjorde faktiskt det i lördags. Om man inte röstar så minskar ju chansen att den man vill ska vinna vinner! Men egentligen är det inte så viktigt.
 
065. Om du fick välja en artist som skulle medverka i Melodifestivalen, vem skulle det vara? 
Jag hade lätt tagit någon stor världsstjärna för då är det ju stor sannorlikhet att hen vinner! Kanske Beyoncé, Miley Cyrus, One Direction?
 
066. Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalen deltävlingar i år
Behöver inte länka. Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'.
 
067. Hiss och Diss - Melodifestivalen 
Hiss - Att det är en tradition och stor folkfest i Sverige samt att alla får vara med och bestämma
Diss - Varför har vi ens med en internationell jury? Det blir liksom för seriöst :)
 
068. 5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år
Euphoria - Loreen
Busy Doin Nothin - Ace Wilder
Never Let It Go - Afrodite
Popular - Eric Saade (vill bara påpeka att jag gillade den när den var med men igår så kollade jag på den på youtube och insåg hur kass den var, haha)
Ready Or Not - LaRoxx (älskade verkligen denna, haha!)
 

Söndagstankar

Hej!
Har haft ett riktigt bra veckoslut med strålande sol och än är inte helgen över! Imorgon är det nämligen K-dag och då ska jag ut på äventyr...
Idag så var jag iallafall på Överby för att handla ett par byxor. Jag handlar aldrig kläder, jag är en stor sparare, (som jag anser är en bra egenskap) så därför tänkte jag lätta lite på plånboken idag bara för att jag förtjänar det. Hursomhelst så blev det ett par byxor och lite andra saker för er som orkar bry er.
Just nu sitter jag på mitt rum och gör ingenting. Borde jobba med svenska och kanske öva lite på naturkunskapsprovet vi har nästnästa måndag men näääää, det tar jag en annan dag. Det är faktiskt en mindra bra egenskap jag har (höhö), att skjuta upp saker. Måste bli bättre på att göra mina läxor i tid men just nu är jag så skoltrött som jag alltid brukar vara vid den här tiden på året och allt vi gör i skolan nu är ändå meningslöst. Kan lika gärna ta studenten på en gång!
Nåja, jag har inte alla planer klara efter gymnasiet så det kanske är bättre att vänta. Och chilla.
Det var allt för idag, ha det!
Avslutar med en bild på min balklänning (ber om ursäkt för ytterst dålig kvalité på bilderna. blir till att skaffa en ny kamera i sommar OM jag får ett sommarjobb!)
 

Söta

nyår -12/13

iphone pics

De senaste dagarna från mobilkameran! 1.En go smoothie som jag gjorde, höhö. 2.Mina nya dojjor. 3.Selfie. 4.Min favoritfrukost som jag har börjat äta i princip varje dag! Kan lägga ut receptet sen på min specialgröt ;) 5.Såg Boktjuven med Leo, den var jättefin! 6.Fixade våran studentvägg, 99 dagar kvar bara! 7.En till selfie. 8.Fettisdagen. Det är min och Leos tradition att fika semla på Princess i stan.